Thursday, November 02, 2006

Vijfde Opdracht

Portfolio Opdracht 5

Neem een product wat iedereen bij zich heeft (memorystick, horloge, ….) beschrijf en vergelijk de verschillende persoonlijkheden van deze producten aan de hand van de visuele eigenschappen en de merkeigenschappen.

Deze opdracht hadden we gezamenlijk in de klas gedaan. Hierover vertel ik mijn verhaal

Als product dat iedereen bij zich heeft, gebruikten we de mobiele telefoons. Één voor één werd er een telefoon aan de klas getoond en moest er geraden worden of dat het een van een jongen of van een meisje was en uiteindelijk van wie dan precies. Aan sommige telefoons was dat meteen te zien omdat deze roze waren. Lang niet alle telefoons werden geraden omdat sommige telefoons voor jongens én voor meisjes zijn. Ook waren er telefoons bij waarbij de klas dacht dat ze van een jongen waren terwijl het meisje was maar andersom net zo goed.
Eerst keken we naar de vormgeving van de telefoon, dus is het van een jongen of van een meisje? Daar kwamen we dus niet altijd uit dus gingen we het een beetje spannender maken! Er werd gekeken naar de achtergrond van de telefoon. Hieraan kun je al snel zien of dat de telefoon van een jongen of van een meisje was omdat er vaak vrienden op stonden of iets anders heel typerends. Bij sommige telefoons was dat zelfs nog niet genoeg en we gingen kijken, of eigenlijk luisteren, naar de ringtone. Leuk was, dat één jongen een ringtone had waarvan iedereen dacht dat die van een meisje zou zijn maar toch van een jongen was. Toen hadden we alle telefoons wel een beetje gehad. De conclusie is dat je aan een telefoon niet altijd kan zien of dat het van een jongen of van een meisje was en van wie de telefoon dan precies was. Dat is eigenlijk heel moeilijk, vooral omdat veel telefoons van een jongen én van een meisje kunnen zijn en zelfs de ringtone is niet altijd definitief!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home