Thursday, November 02, 2006

Dertiende Opdracht

Portfolio Opdracht 13

Maak in een groepje van drie een website (prototype in photoshop) waar alle drie de merken samen een "bedrijf" vormen.



Onze bedrijfs- homepage ‘ Miangi Designs ‘.

Site4

Ons bedrijf
Wij wilden een leuke manier bedenken om onze interesses te bundelen tot één bedrijf. Theater, film en televisie vinden we alledrie leuk, van deze drie onderwerpen zijn we dan ook uit gegaan. Dvd’s zijn er van theater, film en televisie, dus waarom geen bedrijf dat is gespecialiseerd in het maken van dvd covers? Op deze manier heeft het ook nog te maken met design.
Het bedenken van een naam duurde langer. Eerst hebben we onderzocht of we iets met dvd konden doen, maar het mixen van onze namen leek ons toepasselijker. Uiteindelijk hebben we gekozen voor ‘Miangi Designs.’ Vervolgens was het de taak om een logo te bedenken. Na de gedachte aan een eventuele fusie van onze drie logo’s, hebben we ervoor gekozen om ieders logo apart op de website te zetten, en gezamenlijk een nieuw logo te bedenken. We kwamen om het plan om drie chibi’s (mangapoppetjes met grote ogen en een klein lichaam) te gebruiken. Ieder poppetje staat voor één van ons. We hebben het simpel gehouden. Het logo is erg leuk en vrolijk geworden, net als ons bedrijf is.

Onze site
Het idee dat we gebruik wilden maken van een filmrol was snel gemaakt. Op internet hebben we gekeken naar een geschikte foto. Deze vonden we al snel. Na wat bewerking hebben we besloten om onze aparte logo’s te tonen op de homepage. De rest van de filmrol hebben we gevuld met foto’s van films en series. Omdat we zelf geen dvd covers hebben gemaakt, doen we alsof de foto’s die hier staan onze ontworpen dvd covers zijn. De posters hebben we vaag gehouden zodat ze niet teveel opvallen. Als je er echter met je muis over heen gaat dan lichten de foto’s op. We hebben bewust niet gekozen voor teveel kleur buiten de foto’s om, omdat de site naar onze mening te druk zou worden.


Wat ik ervan vind
In het begin was het even lastig om een onderwerp te kiezen, maar we zijn er uitgekomen. Zelf ben ik heel tevreden over het onderwerp, omdat ik films heel erg leuk vind. Met z’n drieën een website maken is wat lastig maar we kwamen er wel uit. Iedereen heeft ook gewoon haar deel gedaan en dat ging gewoon goed. Ik ben tevreden over het resultaat. We hebben er dan ook ons best op gedaan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home